Remscheid

Facebooktwitterpinterestlinkedininstagrammail

Remscheid & Müngstener Brücke

Remscheid ligt in de provincie Noordrijn-Westfalen en hoort naast Wuppertal en Solingen naar de heuvelachtige regio “Die Bergische Drei”. De stad is wel bekend voor de vakwerk en zijn ambachten – de stad van het werktuig (Werkzeugstadt). Leuk dat het woord “Werkzeug” eigenlijk meer van het Nederlandse verbum werken dan het Duitse “arbeiten” heeft. Naastbij staat ook de hoogste spoorwegbrug van Europa – de Müngstener Brücke.

Idylle in Remscheid

Vakwerk in Remscheid

Vakwerk in Lennep

Ik moet zeggen Remscheid was eigenlijk nooit belangrijk voor mij. Als ik nog dacht het is alleen een typisch stad in het Roergebied. Dan kwam ik naar Lennep – ooit een belangrijke stad in de Bergse Land. Ik hou erg van vakwerk die nog gecombineerd met het lei. Remscheid-Lennep is wel mooi. Kijk maar:

Vakwerk | Fachwerk in Remscheid

Vakwerk | Fachwerk in Remscheid

Idylle in Remscheid-Lennep
Idylle in Remscheid-Lennep

Wilhelm Conrad Röntgen is hier geboren en met drie jaar naar Nederland verhuisd. Hier loopt een deel van de Jakobsweg. Probeer ook eens de “Bergische Kaffeetafel” (bergse koffietafel) in het restaurant „König von Preußen“. Let op: jullie moeten reserven! Anders krijg jij alleen een “Bergische Waffel” zoals ik maar die was ook wel lekker!!

Jakobsweg in Remscheid

Bergische Waffel in Remscheid-Lennep

Overnachten in het hotel Mercure Wuppertal

Welkom in het Bergisch heet “Wellkuomen”. In Lennep is het hotel Mercure Remscheid met 116 kamers (eenpersoonskamers, tweepersoonskamers, privilegekamers) en 4 sterren.

Mercure Remscheid

Mercure Remscheid DZ

De snelweg A 1 is direct om de hoek. Ik ken wel Mercure hotels en die is wel vergelijkbaar met Amsterdam. Als je ’s avonds niet meer uiteten wil gaan blijf gewoon in het hotel. Het is ook wel lekker: zalm of Schnitzel.

Lachs | zalm in Mercure Remscheid

Schnitzel in Mercure Remscheid

Brückenpark Müngsten: hoogste spoorwegbrug van Europa

Ik was wel benieuwd op de Müngstener Brücke. Sinds meer dan 100 jaar overspant de speciale staalconstructie de bruisende rivier Wupper. Ik mocht ook een keer erover met de trein gaan maar helaas bij regen dus was de uitkijk niet zo imposant.

Müngstener Brücke

Müngstener Brücke

Hier kan men heel goed wandelen bijvoorbeeld naar het Diederichstempel, uiteten of een feestje vieren in het restaurant Haus Müngsten. Neem gewoon de ferry „Schwebefähre“ die door gehandicapte per hand in beweging gebracht. Het is een project van de Duitse Lebenshilfe die gehandicapte een normaal leven wil geven.

Dietrichstempel & Müngstener Brücke

Schwebefähre im Brückenpark Müngsten bei Remscheid

Disclaimer: Ik word door De Bergische Drie en van de Mercure Remscheid uitnodigd. Op het artikel staat wel mijn eigen mening.